14 September 2019, 20:20 | Kommenter »
Dag to er over på Gardermoen Raceway og en kort oppsummering kommer her.
For det startet jo bra i går når det gjaldt tider, men selve motoren satte vel en støkk i de fleste. For det er jo ikke akkurat dagligdags at plugger smelter under kjøring og det sier jo sitt om hvor varmt det var nedi der. Heldigvis kjenner Fredrik de fleste lyder i både bil og motor og han gjorde alt riktig med å skru av alt når han hørte motoren døde ut og kom med noen kraftige smell. I slike hendelser er det viktig å tenke raskt for det kan begrense skader noe enormt. Så flott jobba av Fredrik som reagerer lynraskt uansett om det er i start eller å stanse motor i fart.
De fikk iallfall kjørt det de skulle i går virka det som og tidene var gode sjøl om vi selvfølgelig ville vært helt nede i 7.60 tider :)
I dag var det nye drag som stod for tur og første draget ut i dag var heller ikke ille. Tiden blei 7.644 og hastigheten var på 291,71 km/t over mål.
Enda litt lenger ut på dagen var de klare for enda et drag og slutt tiden blei 7.66. Hastigheten har de ikke sagt noe om, men den var vel antagelig som forrige løp vil jeg tro :)

I morgen går de rett i eleminiering. Det har vært påmeldt 12 førere i klassen Pro Street, hvorav det har vært 6 svensker, 5 nordmenn og en tysker ved navn Michael Maderer. Bare 8 av disse har gått videre til eleminering. Når det var så få påmeldt så blei det ikke noen 16 stige og da blir det en såkalt "Bump" på 8 biler OG FREDRIK ER EN AV DE 8 . I morgen møter han en "gammel rev" ved navn Trond Nordby og det gjenstår å se om Fredrik viser gamlekara om hvor "skapet" skal stå. Vi krysser fingrene og håper på både gode tider og høyt opp i stigen i morra :)
Morfar hadde en hilsen i dag fra sykesengen : Det hadde vært vel fortjent å avslutte sessongen med en pokal og det må tigermamma si seg enig i. :)
Han kikka ivrig på videosnutter i dag og gleder seg over at motorinteressen er så stor blant noen av barnebarna <3
Vi får la teamet slappe av i kveld og lade opp til morgendagen så får 3 firbeinte og tigermamma vente i spenning her hjemme i mellomtiden :)
Ha en finfin kveld der ute ;)

13 September 2019, 19:36 | Kommenter »
Første dagen på Gardermoen er over og noen få oppdateringer har kommet fra Crewchiefen i dag.Marita filmet første draget og tidene blei absolutt ikke ille. Den viste 7.65 og farta over mål var 252,99 km/t.
Men sjøl om det så bra ut fra upline så opplevde Fredrik det helt anderledes inni bilen. Han merket etter ca 250 meter at motoren på bilen døde ut så han slo av alt sammen og trillet over mål. I depoet var det bare å leite etter hva det kunne være og til alt overmål var pluggene SMELTET. Meldingen som kom fra crewchiefen var rystende :" Tiden vår blei bra, men tror det er nærme katastrofe. Pluggene smeltet"
Ikke noe god følelse å sitte i kø på vei hjem fra undersøkelse :( Men nesten hjemme tikket det en ny beskjed inn. De hadde jobbet som pokker for å finne ut om noe mer var smeltet, men det var det ikke, heldigvis og de rakk å kjøre en runde til. Før det draget virket det som om alt var helt.Men jeg som er tigermamma utrykte min bekymring, for det smelter jo ikke helt uten videre.
Så tikket neste melding inn fra Crewchiefen. Han trodde han hadde funnet feilen, men fortalte at Fredrik alikevel var litt skeptisk og litt småredd for eksplosjon, så han safet litt det draget og kjørte over mål på 7.7 sek. Hahaha....ja det får'n si var "skikkelig safing".....Hallo liksom.....Bilen går tydeligvis bra, og hadde han ikke "safet" så hadde han vel braket ut da kanskje. hehehe...Vi får bare ønske team-tiger med Fredrik bak rattet en fin ny racedag i morgen. Får litt å skrive om ,den utskremte reporteren som er med teamet denne helgen også da vil jeg tro. Det er ikke bare å vri om nøkkelen å kjøre hver gang.....Det mest utrolige kan skje i motor og da går det gjerne en kule varmt og ting på fikses i et enormt tempo. Lykke til i morra.....Vi henger med fra sidelinja her hjemme  :)

12 September 2019, 17:11 | Kommenter »
Da har årets siste racehelg kommet for døra og mesteparten av teamet satte nesa mot arenaen ved 15 tiden. Noen jobbet litt lenger og har hastet etter. Det blir noe spesielt for teamet denne helga for en journaliststudent ved navn Jenny Stav har meldt sin interesse for teamet og skal følge dem disse dagene. Fredrik hadde blitt kontaktet av henne i dag på selveste avreisedagen og litt ekstra publisitet kan jo ikke teamet si nei til :) Blir spennende å se hva hun får ut av dette, for her er det mye å sette seg inn i hvis det skal bli en god reportasje :) Vi ønsker henne iallefall velkommen for helgen og håper hun får noen interressante og spennende dager med lukt,røyk, lyd, fart og spenning :)
Thomas Hovlund har også sagt seg villig til å hjelpe teamet denne helga og det verdsettes av crewchiefen som både har en vond skulder og rygg i disse dager. Han har vært med så mange ganger og veit nesten nøyaktig hva som skal gjøres før og etter et drag og da trengs det ingen opplæring for han :)Til og med i øs pøs regnvær stilte han opp etter jobb på onsdag og bistod med siste klargjøring av bil og var med på pakking av racebussen. Det står det respekt av ;)

Tigermamma er hjemme også denne helgen, men det kommer litt oppdateringer underveis, så får vi bare ønske teamet god helg og håpe været holder seg tørt og stabilt slik at det blir gode tider å vise til på årets siste stevne :) Vi krysser fingrene og venter i spenning.
Kom gjerne innom depoet vårt om dere tar turen oppover. Er det tid til overs så er det alltid koselig med en prat ;)
Vi selger også t-shirts til kr 100 pr stk til voksne og barn som er sponset av AKAMA T-SHIRTS og er i topp kvalitet som alltid ;)

31 August 2019, 16:50 | Kommenter »
Hvilken langhelg det var vi fikk på Tierp Arena 22 - 25 august. Uten store forventninger tok vi fatt på den 10 timer lange kjøreturen onsdag formiddag. Etter en sesong hvor lite har stemt for Team Tiger og med rekordstor deltakelse i klassen Pro Street, hadde vi ingen forhåpninger om hverken mye kjøring eller gode resultater denne helgen. Men så feil kan man ta. Da Fredrik slo til med 7,601 i andre kvalifiseringsrunde var vi sikret en plass i elimineringen som skulle starte på lørdag. Og når han fulgte opp med flere gode kvalifiseringsrunder begynte vi å få troen på at noe var på gang. Da får det ikke hjelpe at det regnet litt og bare ble en runde på fredag. Vi var videre som kval-toer til elimineringen. Bare det var en liten seier for Team Tiger. At vi da tok oss videre helt til semi-finalen, ble bare en bonus. Og når Peter Trång kjører 7,606 i semi-finalen, har han fortjent å gå videre. Det kjøres mot en indeks på 7,60. At Fredrik breaker ut og kommer i mål 0,02 sekunder for tidlig (slutt-tiden var 7,58 sek), får så være. Vi er veldig godt fornøyde med helgens prestasjon og hadde en lang veg hjem, så da var det bare å få pakket og reist. Bilder fra helgen er nå lagt ut under Sesongen 2019.

Det var mange nordmenn som gjorde det bra på Tierp denne helgen. Best av alle gjorde Maja Udtian det i Top Fuel Dragster. Ikke bare vant hun klassen denne helgen, hun satt også ny europarekord med tiden 3,8162. Det er bare å gratulere !!


Det nærmer seg årets siste løp som blir på Gardermoen 13-15 september og Team Tiger er påmeldt. Ta turen dit og kom gjerne å besøk oss i depotet. Håper vi ses !

24 August 2019, 19:41 | Kommenter »
Det var vel med litt blandede følelser og tanker team-tiger satte nesa mot Sverige onsdag morgen.
Bilen har jo absolutt ikke oppført seg som den gjorde før vi parkerte den i fjor høst. Så blir det å justere litt her og justere litt der og egentlig famle litt i blinde, for i utgangspunktet skulle det ikke være noe galt med bilen.
Men på Gardermoen for 2 uker siden fikk de feelingen på at det begynte å virke som det skulle, sjøl om tidene var på over 8 sek til å begynne med. Men så begynte ting å stemme og bestetid den helgen ble 7.68.
Da øynet de et håp, men vi røyk ut i eleminering så noe mere fikk vi ikke til da.

Så kom denne torsdagen og de skulle kjøre sitt første drag på Tierp. Desverre var det dårlig feste så slutt tiden blei hele 8.3 sek, men farten den var overraskende 295 kmt over mål, så farten kom som ei kule på slutten av banen. Dette kunne love godt. 

2. runde ble gjennomført langt ut på dagen, men det blei utrolig flott resultat alikevel. Endelig var vi der vi skulle være og vi hadde endelig gjennomført et drag på 7,601 og hastigheten over mål var 284 kmt. Jubelen stod i taket hos teamet og ikke minst hos de som satt hjemme og fikk resultatene. Dermed var plutselig Fredrik og team-tiger kval 1 og bare for å nevne det så er det 32 pro street kjørere påmeldt i denne klassen så det er ikke noe lett match detta.

Klokka var rundt 16 da 3. og siste drag skulle gjennomføres denne torsdagen og da endte vi på 7,70 i slutt tid men nok engang var hastigheten utrolig bra over målstreken med 296,38 kmt.
Etter endt dag var vi fortsatt kval 2 og det føltes veldig godt. Endelig.
Vi var endelig tilbake der vi skulle være og det var vel et meget fornøyd team som la seg med et smil om munnen den kvelden.

Fredagen kom og været var bra fra morningen av. Fredrik dro over banen på 7.61 sek og hastigheten hadde øket til hele 297 kmt.
En fantastisk flott start på en fredag og endelig sitter ting som de skal virker det som for oss hjemmesittere.
Desverre kom det regnvær og det stoppet løpene i rundt to og en halv time. Da blei det ikke mere kjøring for team tiger den dagen, men vi lå om ikke annet fortsatt som kval toer denne dagen også, så teamet må være fornøyd med.

Lørdag skulle de ut langt ut på dagen, men når klokken var rundt 15.30 kom det kontrabeskjed om at de ikke kom ut på banen før ved 20 tiden på kvelden. Denne dagen har nok vært forferdelig lang, samtidig som at de nok har fått med seg masse bra kjøring på banen mens de har ventet.
Nå nærmer klokken seg 20 og akkurat nå er det motorsykler som er på banen, så det er fare for at klokken blir langt mer før de kommer utpå med sitt1.  drag i elemineringen.
Vi får bare krysse fingrene og håpe baneforholdene holder utover kvelden.

Å spenningen var stor når bilene begynte å komme ut på banen, nesten en time senere enn annonsert.
Den ene bilen etter den andre breaket ut så det holdt, så det var tydelig at forholdene var helt perfekte både i høyde og temp.
Så kom Fredrik og han skulle kjøre mot Angelica Larsson. Tror hele teamet holdt pusten i det bilene dro over banen. Ingen rødlykt på noen av dem og starten så veldig bra ut. Først over målstreken var FREDRIK på tiden 7.60,2 og hastigheten var 281,10 så reaksjonen MÅ ha vært helt knall. Angelica gikk over målstreken på tiden 7.64,9 og 276 kmt. Må innrømme at pelsen reiste seg på armene når de gikk over målstreken og ser at ingen har breaket ut og at Fredrik er videre til neste eleminineringsrunde.
Nå blir det ikke mere kjøring i dag og teamet kan senke skuldrene og lade opp til videre elemineringsrunder i morgen litt ut på formiddagen vil jeg tro. 
For en dag....sååååå mye venting.....og rett i eleminering når de først fikk kjørt.....phuh.....nå blir det ikke mindre spennende i morgen, så det er bare å henge med :)

Crewchiefen sendte akkurat melding og den var kort og grei, med et "lite snev av stolthet" mellom linjene :

Gutten er gal. Vanvittig reaksjon og nye rekorder på 60 fot og 200 meter . Mer stod det ikke i den meldinga, så jeg får ta en telefon om litt tror jeg :)
Hehe.....Endelig kan vi erklære bilen for friskemeldt, på årets nest siste stevne :)

Veit ikke helt om denne natta kan kalles god, for det blir lite søvn på tigermamma når teamet er avgårde, men når jeg først sovnet på morrakvisten så drømte jeg en veldig god drøm ;) Der stod nemlig Fredrik på pallen på Tierp og hadde vunnet hele skiten. Å jeg, jo jeg blei sponsa med helokoptertur og blei kjørt til Tierp for å overvære seremonien. Jeg våkna av at jeg ropte Yiiiiiiihaaaaa da klokka ringte kl 6 og var helt i fyr og flamme . Hehe.....Vi får se da vettu......Kjøringen begynner nå kl 9 og vi skal ut langt på dag vil jeg tro. Har ikke oversikt i skrivende stund, men jeg ønsker Fredrik, crewchiefen og resten av teamet masse lykke til i dag. Må du nå langt i dag Fredrik.....det er så vel fortjent etter en ellers så laber sessong. Tvi tvi :)
Fy flate for en spennende dag. Fredrik skulle møte Pelle Arvidsson i elemineringsrunde 2 i dag. Han er ganske varm på grøten den  karen der også og nervene til hele teamet tror jeg må ha vært i høyspenn.
Vi som ser live på skjermen får med oss at Pelle rødlykter og heldigvis for det for fredrik breaker ut med tida 7.58 og er merkelig nok videre nok en gang :) Det tok litt tid før crewchiefen oppdaget dette. Marita som stod å filmet fra plata syns hu så rødlykten og måtte kikke litt nærmere etter. Å det var først når hu sa fra til Crewchiefen om det at hendene hans kom opp i lufta før de så resultatet på skjermen. hehe....men fantastisk god følelse å gå videre.
Da skulle altså Fredrik møte Peter Trång i semifinalen og den karen er en hard nøtt å knekke.
Å som vi nesten visste på forhånd( men håpet ikke ville skje) så gikk Peter over målstreken på tida 7.60 og Fredrik breaka ut med nok en 7.58 tid. Men hva gjør vel det.....Crewchiefen med Fredrik bak rattet har vist både førere i klassen, publikum på banen, seere på livesending og teamet at denne bilen og denne føreren er tilbake og de er harde å slå ut :)
Det har vært fantastisk vær, bortsett fra en regnbyge som stoppet løpet i drøye 2,5 timer. Tidene har stemt, farta har vært flott og Fredrik har satt ny pers.rekord  på 60 fot og 200 meter. En reaksjonstid når det virkelig gjaldt på 0.008 sek er heller ikke å forakte.
Takk for helga, takk for følget. Nå er teamet på vei hjem og de har 12 timers kjøring foran seg før de er hjemme i natt. Så ses vi vel på Gardermoen 13.-15. september hvor vi håper å fortsette å sette di gode tidene som vi har hatt denne helga  :)

6 August 2019, 13:14 | Kommenter »
Hvilken helg det ble på Gardermoen..! Se bilder med kommentarer under Sesongen 2019.

Stor takk til Kjell Marum som var med oss som medhjelper denne helgen. Vi er avhengig av litt ekstra hjelp og da er det godt å ha med seg noen som vet litt om hva vi driver med. Det er dårlig betalt å være med oss, men vi kan by på masse spenning og litt mat på bordet. 

Takk også til Arild Olsen som kom med et bra bidrag til en slunken race-kasse som ikke ble mindre slunken etter helgens løp. Det kommer godt med når vi ikke bare må ha en ny kompressor-reim, men også et sett til med dekker som vi ikke hadde gjort regning med i år. Det koster å underholde publikum med lange burnout'er.

Til slutt må vi også få takke Akama T.Shirt og Anders Widèn som er vår hovedsponsor og har vært det nå i flere år. Takk for at du stiller opp år etter år og at du fortsatt vil være med oss videre til tross av en litt dårlig sesong i år. 

Neste løp for Team Tiger blir EM-runden på Tierp 22-25 august. 

1 August 2019, 13:40 | Kommenter »

22 Juli 2019, 21:13 | Kommenter »
Det ble en veldig fin og vellykket helg i Fyresdal. Vi kom opp fredag ettermiddag og ble tildelt en helt super depot-plass. Det er få steder vi får så god plass som vi fikk her i Fyresdal. Lørdag startet kjøringen som annonsert kl 1000 og det gikk i ett hele dagen. Hele 5 kvalifisringsrunder klarte vi å få til, og det er unormalt til oss å være. Vi må som regel stå over noen runder for å få kjølt ned gearkassa, men nå kan det virke som vi har funnet en løsning på det også. En vanlig vifte gjorde i hvert fall susen i Fyresdal. Og når arrangøren er så heldig at dagen lengste ( og vel nesten eneste) sanering kom samtidig som regnskuren, da blir det mye kjøring. Som eneste i klassen var vi i Fyresdal mest for å teste og å kose oss. Gledelig var det derfor at problemet vi har slitt med til nå i år ser ut til å være løst. Så selv om tidene kanskje ikke ble de beste, så fikk vi en skikkelig gjennomkjøring før vi skal til Gardermoen. Søndag var det først to kval-runder før det ble 3 elimineringsrunder, så denne dagen ble det også 5 runder på oss. Publikum og vi koste oss i sola og kunne bare nyte all kjøringen. Se bilder under Sesongen 2019

Stor takk til arrangøren for en helt super helg. De er en flott gjeng som har lagt ned mye jobb både før, under og etter denne helgen. Takk skal dere ha. Det er nok ikke siste gangen Team Tiger tar turen til Fyresdal. 

Neste løp for vår del nå blir Dragchallenge på Gardermoen som starter torsdag 1 august. Følg med oss da og ta gjerne turen til Gardermoen Dragway. Vi håper på en helg med mye fart og moro.


11 Juli 2019, 19:07 | Kommenter »
Denne helgen er det i Fyresdal det skjer og dit har også Team Tiger tenkt seg. Vi er eneste påmeldte i Pro Street så noen konkurranse blir det ikke, men det er greit å få testet bilen litt etter problemene vi hadde i Sverige sist. Så det blir nok en litt spent gjeng som setter kursen mot de dype skoger i Telemark i morgen ettermiddag. Har vi funnet ut av problemet vi har hatt til nå denne sesongen ?? Som en liten oppvarming til helgen har vi noen bilder fra tidligere år. Så kan vi mimre litt før det igjen blir alvor.2011 var første året vi var med pick-up'en i Fyresdal. I 2012 var vi igje tilbake på flystripa i Fyresdal.Det var sesongen hvor crew-chiefen vår hoppet rundt på krykker. Beinbrudd til tross, med litt 
hjelp fra gode race-venner klarte vi å gjennomføre hele sesongen som planlagt. 2014 var året vi fikk med oss Akama T-shirt som sponsor, noe vi er veldig takknemlige for.Det har blitt 2014 og nå sitter i hvert fall burn-out'ene som de skal. Ikke lett å få øye på den 
flotte pick-up'en vår i denne tåkeheimen.Crew-chiefen vinker frem til start.

23 Juni 2019, 09:21 | Kommenter »
Litt ut på dagen på torsdag dro team-tiger mot Sverige. Det var ny helg med kjøring i vente og Crewchiefen hadde hatt det travelt de siste 2 ukene med skruing. Bilen har jo ikke oppført seg som den skal på de to foregående stevnene. Hverken tider eller hastighet har stemt. 

Men kanskje hadde crewchiefen greid å justere og fikse litt nå og håpet var iallefall der, når de reiste på torsdag. 
Men det kom nedslående tilbakemeldinger fra depotet til team-tiger. Fredag hadde de kjørt 2 drag. Ingen av dragene hadde gitt noen gode tider og crewchiefen var usikker på årsaken. Det de var helt sikre på var at de ikke fikk opp turtallet og da sier det seg sjøl at ikke alt er som det skal være.
Å fredagskvelden gikk det med mange timer til tenking og skruing, og under varmkjøringen lørdag morgen oppdaget de olje i eksosen på sylinder 1. Da kunne di gitt opp, pakka sammen og reist hjem, men team-tiger er liksom ikke der, så de valgte å bli for å forsøke finne årsaken. 
Da blei det ingen kjøring på lørdag. Dagen blei flittig brukt til søking, skruing og ikke minst masse tenking. 
De fant også ut at den ikke tenner på sylinder 2, et problem vi har hatt tidligere i år også og Crewchiefen mistenker kammen. Å når han mistenker, ja da er det det. Det vil si at vi har en fantastisk stor utgift foran oss, hvis vi skal få til noe videre kjøring i år. 
Av 18 påmeldte så er det 14 som kjører. HVOR på stigen han ligger veit jeg ikke nå etter lørdagens kjøring på de andre, men fredag kveld lå han på en 10.plass mener jeg å huske. Det er 16 stige så det betyr at hvis bilen går i dag så er han uansett med i elemineringen.
Klokken nærmer seg 10 på søndag morgen og enn så lenge så har ikke tigermamma hørt noe. Det er bare å krysse fingrene og håpe på det beste for dagen :)
Foreløpig er det bare noen bilder fra screenshot som jeg har karret til meg, men det kommer vel noen flere etterhvert her.
I dag søndag er det 15 førere på lista og etter tidene for de to daga til Fredrik på fredag så ligger han på 12.plass før eleminering. 


Crewchiefen er i full gang med undersøkelser


Fredrik holder orden på instrumentene inni bilen både under kjøring og under oppvarming.


Å det er mange instrumenter å holde orden på 

Crewchifen har sine faste rutiner og går systematisk til verks både under varmstarting og når han feilsøker etter problemer