22 Juli 2019, 21:13 | Kommenter »
Det ble en veldig fin og vellykket helg i Fyresdal. Vi kom opp fredag ettermiddag og ble tildelt en helt super depot-plass. Det er få steder vi får så god plass som vi fikk her i Fyresdal. Lørdag startet kjøringen som annonsert kl 1000 og det gikk i ett hele dagen. Hele 5 kvalifisringsrunder klarte vi å få til, og det er unormalt til oss å være. Vi må som regel stå over noen runder for å få kjølt ned gearkassa, men nå kan det virke som vi har funnet en løsning på det også. En vanlig vifte gjorde i hvert fall susen i Fyresdal. Og når arrangøren er så heldig at dagen lengste ( og vel nesten eneste) sanering kom samtidig som regnskuren, da blir det mye kjøring. Som eneste i klassen var vi i Fyresdal mest for å teste og å kose oss. Gledelig var det derfor at problemet vi har slitt med til nå i år ser ut til å være løst. Så selv om tidene kanskje ikke ble de beste, så fikk vi en skikkelig gjennomkjøring før vi skal til Gardermoen. Søndag var det først to kval-runder før det ble 3 elimineringsrunder, så denne dagen ble det også 5 runder på oss. Publikum og vi koste oss i sola og kunne bare nyte all kjøringen. Se bilder under Sesongen 2019

Stor takk til arrangøren for en helt super helg. De er en flott gjeng som har lagt ned mye jobb både før, under og etter denne helgen. Takk skal dere ha. Det er nok ikke siste gangen Team Tiger tar turen til Fyresdal. 

Neste løp for vår del nå blir Dragchallenge på Gardermoen som starter torsdag 1 august. Følg med oss da og ta gjerne turen til Gardermoen Dragway. Vi håper på en helg med mye fart og moro.


11 Juli 2019, 19:07 | Kommenter »
Denne helgen er det i Fyresdal det skjer og dit har også Team Tiger tenkt seg. Vi er eneste påmeldte i Pro Street så noen konkurranse blir det ikke, men det er greit å få testet bilen litt etter problemene vi hadde i Sverige sist. Så det blir nok en litt spent gjeng som setter kursen mot de dype skoger i Telemark i morgen ettermiddag. Har vi funnet ut av problemet vi har hatt til nå denne sesongen ?? Som en liten oppvarming til helgen har vi noen bilder fra tidligere år. Så kan vi mimre litt før det igjen blir alvor.2011 var første året vi var med pick-up'en i Fyresdal. I 2012 var vi igje tilbake på flystripa i Fyresdal.Det var sesongen hvor crew-chiefen vår hoppet rundt på krykker. Beinbrudd til tross, med litt 
hjelp fra gode race-venner klarte vi å gjennomføre hele sesongen som planlagt. 2014 var året vi fikk med oss Akama T-shirt som sponsor, noe vi er veldig takknemlige for.Det har blitt 2014 og nå sitter i hvert fall burn-out'ene som de skal. Ikke lett å få øye på den 
flotte pick-up'en vår i denne tåkeheimen.Crew-chiefen vinker frem til start.

23 Juni 2019, 09:21 | Kommenter »
Litt ut på dagen på torsdag dro team-tiger mot Sverige. Det var ny helg med kjøring i vente og Crewchiefen hadde hatt det travelt de siste 2 ukene med skruing. Bilen har jo ikke oppført seg som den skal på de to foregående stevnene. Hverken tider eller hastighet har stemt. 

Men kanskje hadde crewchiefen greid å justere og fikse litt nå og håpet var iallefall der, når de reiste på torsdag. 
Men det kom nedslående tilbakemeldinger fra depotet til team-tiger. Fredag hadde de kjørt 2 drag. Ingen av dragene hadde gitt noen gode tider og crewchiefen var usikker på årsaken. Det de var helt sikre på var at de ikke fikk opp turtallet og da sier det seg sjøl at ikke alt er som det skal være.
Å fredagskvelden gikk det med mange timer til tenking og skruing, og under varmkjøringen lørdag morgen oppdaget de olje i eksosen på sylinder 1. Da kunne di gitt opp, pakka sammen og reist hjem, men team-tiger er liksom ikke der, så de valgte å bli for å forsøke finne årsaken. 
Da blei det ingen kjøring på lørdag. Dagen blei flittig brukt til søking, skruing og ikke minst masse tenking. 
De fant også ut at den ikke tenner på sylinder 2, et problem vi har hatt tidligere i år også og Crewchiefen mistenker kammen. Å når han mistenker, ja da er det det. Det vil si at vi har en fantastisk stor utgift foran oss, hvis vi skal få til noe videre kjøring i år. 
Av 18 påmeldte så er det 14 som kjører. HVOR på stigen han ligger veit jeg ikke nå etter lørdagens kjøring på de andre, men fredag kveld lå han på en 10.plass mener jeg å huske. Det er 16 stige så det betyr at hvis bilen går i dag så er han uansett med i elemineringen.
Klokken nærmer seg 10 på søndag morgen og enn så lenge så har ikke tigermamma hørt noe. Det er bare å krysse fingrene og håpe på det beste for dagen :)
Foreløpig er det bare noen bilder fra screenshot som jeg har karret til meg, men det kommer vel noen flere etterhvert her.
I dag søndag er det 15 førere på lista og etter tidene for de to daga til Fredrik på fredag så ligger han på 12.plass før eleminering. 


Crewchiefen er i full gang med undersøkelser


Fredrik holder orden på instrumentene inni bilen både under kjøring og under oppvarming.


Å det er mange instrumenter å holde orden på 

Crewchifen har sine faste rutiner og går systematisk til verks både under varmstarting og når han feilsøker etter problemer

12 Juni 2019, 20:20 | Kommenter »
Da var årets første EM-runde på Tierp historie. Og hvilken helg det ble. Været viste seg fra sin beste side og med ca 30 grader og ørlite vind var det helt supre dragracing-forhold. I Pro Street ble det kjørt 6 kval-runder på torsdag og 4 på fredag.Det er mange runder og alt for mange til at vi kan være med på alle. Motoren må kjøles ned litt innimellom også. Plasseringsmessig lå vi midt på tabellen hele helgen. Det ble kjørt 16-stige, og den ene runden var vi inne i stegen mens vi i neste runde lå utenfor. Så det var uhyre spennende både for de som var på Tierp og for de som måtte følge med hjemmefra. Den beste runden vår var i den siste runden på torsdag hvor vi kom i må på 7,6815, noe som holdt til en foreløpig 14 plass. Da kunne vi puste litt lettet ut for da var det ikke bare en som skulle til før vi var ute av stigen igjen. I løpet av fredagen ble vi dyttet en plass ned og med det var tidenes tøffeste kvalifisering på Tierp et faktum. Alle 16 som var inne i stigen da var på 7,6-tallet og det hadde aldri skjedd tidligere. Målet til Team Tiger denne helgen var å komme med i elimineringen, og det målet var nå nådd. Når vi da møtte finske Ossi Oikarinen i første elimineringsrunde, var det ikke annet å forvente enn at det var slutt for vår del. Alle hans tider var bedre enn vår bestetid, så for at vi skulle ha klart å komme oss videre måtte han eventuelt ha breaket ut eller gjort en annen feil. Men det gjorde han ikke og han tok seg siden videre helt til finalen hvor han måtte se seg slått av Peter Trång. Vi gratulerer begge to. 

Det var et litt redusert team som dro til Sverige denne helgen. Heldigvis fikk vi god hjelp av Anders Back på start-platen slik at vi kom oss igjennom denne helgen også. Stor takk til Anders for at han orket å stille opp for oss i varmen. 

Neste løp blir også i Sverige.Midsummer Festival i Tallhed ST.Hans-helgen blir det neste løpet for vår del.Her har Fredrik sendt Anders ut på en liten løpetur og blir loset trygt tilbake til korrekt start-posisjon.

7 Juni 2019, 10:12 | Kommenter »
Det tikker inn noen snapper fra gode racevenner fra Tierp dann og vann og det er veldig koselig.
Da blir det litt insideinfo fra depotet. Ganske rød i øynene sitter Fredrik i bilen da Hilde kommer med kamera og tar et lite intervju av vår håpefulle og drevne fører. Han får jo like mye røyk inn i bilen når han varmer opp og det kjenner han godt. Etter dette draget på morningen kom Fredrik fortsatt ikke inn i stigen. Slutt tiden blei bare 7.85 og det er ikke godt nok. Men etter utsagn fra crewchiefen så SKALLL han inn på stigen nå, så vi krysser fingrene her hjemme. Men om tidene er "så dær" så er fortsatt Fredrik "Kongen av burnout's", for noen må jo ta det showet i Fast Freddy sitt fravær på banen. Å det Fredrik syns var ekstra kult og sikkert også litt sprøtt, var at han så seg sjøl på storskjerm når han dro røyken utover banen. Nå venter de, og vi her hjemme, på kvalifiseringsdrag
nr 8.Så får vi krysse alt vi har for en perfekt tid.

Å det går troll i ord når crewchiefen har talt. 
Fredrik drar over banen med tiden 7.68 og er plutselig inne på lista som kval 14. 
Sannelig ikke dårlig når han lå i bunnen på 20.plass etter forrige runde. 
I følge "Pippi" i speakerbua, så har han veddet om at Fredrik kommer inn i stigen og vi sier bsre:
We are Back!!!! 

6 Juni 2019, 20:55 | Kommenter »
Da er første dagen over på Tierp over. Og hvilken dag det har vært. Sol og varmt og masse kjøring. Det var i utangspunktet satt opp til 4 kvalifiseringsrunder i dag, men da dagen var over var det blitt kjørt hele 6 runder. Det er unormalt mye til Tierp å være, men så har det da heller ikke vært noen problemer å snakke om i løpet av dagen. For Team Tiger har det gått litt opp og ned. Det begynte ganske bra med en 300 m lang burn-out. Første målpassering var på 7,898 og det var i og for seg greit. Men det er noe som ikke stemmer så et par av rundene valgte vi å stå over for å se om vi kunne finne ut hva som er galt. Kanskje det hjalp for dagens siste runde ble også vår beste. Ca 292 km/t og 7,786 i mål holder til en foreløpig 17 plass. Et lite øyeblikk var vi inne i stigen på 16 plass, men i paret etter oss kom det en og snek seg foran. Så vi går satse på at værgudene lar det bli kjøring i morgen også. Det er da satt opp 3 runder i Pro Street. For å komme seg videre må man nok litt ned på 7,60 tallet. De 14 beste ligger på dette nå så det er et tøft felt. Pelle Arvidsson leder med 7,6001 med Ossi Oikarinen på den neste plassen med 7,6004. Disse blir det nok ikke lett å slå i kvalifiseringen. 

I dag er det 6 juni og Svenska Flaggans Dag. Grattis til alle svensker. Men også Team Tiger har grunn til å heise flagget i dag. Farfar Odd har bursdag og fyller 74 år. Hele teamet, både de hjemme og de på Tierp gratulerer så mye med dagen. Ikke alle forunt å få feire på dragracing !!

Følg med i morgen for flere oppdateringer.Dagens bursdagsbarn. 

5 Juni 2019, 10:58 | Kommenter »
Et meget amputert team har i dag satt nesa mot Tierp Arena for kjøring torsdag til søndag. Bare Roy, Fredrik, farmor og farfar danner temaet på dette stevnet, men med bein i nesa og ekstra pågangsmot så får nok crewchiefen og teamet dette til denne helgen også. Vi får håpe været holder og at det blir masse bra tider og mye moro på banen både for fører, team og tilskuere denne langweekenden. 
Lykke til ønsker vi hjemmesittere. Håper vi får noen tilbakemeldinger underveis.

31 Mai 2019, 18:21 | Kommenter »
To nye drag er unnagjort. Singelløp selvfølgelig og det gir som regel ingen effekt på kjøringen, men han kom over målstreken på 5.039 og 5.050 med dialin på 4.80
Hvordan dekk og bane var nå vites ikke men slutt tiden blei på henholdsvis 227,21 og 225,36 og så langt har Fredrik de beste tidene både i slutt tid og hastighet. Men det er langt igjen til 4,80.
Regner nesten med at det var de siste draga i dag, så da er det vel bare å vente på nye resultater i morgen da.
Så tikket det innom melding fra Thomas og han hadde en artig historie å komme med.
Han prøver nemlig som tidligere nevnt å ta bilder samtidig som han skal løpe på banen. På et av de siste draga mista han mobilen ut av lomma og den blei liggende igjen på banen. Han merka det ikke sjøl, men Fredrik som rygga hadde sett det framfor seg og hadde peka noe vanvittig for at Thomas skulle forstå hva som var skjedd. Blei en ekstra løpetur på Thomas da, så han fikk henta mobilen sin. Den hverken satt fast i trackbite'n eller var ødelagt. Klok av skade etter hendelsen så hadde Thomas bytta fra joggebukse til olabukse, så kanskje mobilen blir i lomma når han er på løpetur på banen. hahahaha....ler godt her. Vi ønsker uansett team-tiger fortsatt lykke til i helga .

31 Mai 2019, 16:52 | Kommenter »
I dag har det tikket inn bilder fra Thomas som både han og Linni har tatt. Utrolig bra, så fikk vi noen bilder på siden her alikevel denne helga .
Første draget som var ganske langt ut på dagen og utslitte dekk gjorde at det blei null feste på banen. Så da var det bare å hive seg over den jobben og få satt på nye.
2. runde var det nye slicks på og feste var helt topp, men Fredrik fikk tireshake så han måtte gå av pedalen.
Vi får håpe tidene blir bedre etterhvert.Varmen setter seg i banen og lufta og det pleier å hjelpe .
De kjører bare 201 meters bane i Vårgårda, så tidene blir litt anderledes enn de gjør på en 402 meters bane.
Dialin er 4.80 på 201 meters bane. I første heat hadde Fredrik en forholdsvis god reaksjonstid på 0,0074, men med slitte dekk så holdt det ikke pga feste det gir.Havnet på tiden 5.102 som er beste tid for han etter 2 drag.
Men vi venter fortsatt i spenning, for ting skjer fort i denne sporten.
Bildene ligger under sesongen 2019. Ta en titt da vel.

30 Mai 2019, 09:37 | Kommenter »