31 August 2019, 16:50 | Kommenter »
Hvilken langhelg det var vi fikk på Tierp Arena 22 - 25 august. Uten store forventninger tok vi fatt på den 10 timer lange kjøreturen onsdag formiddag. Etter en sesong hvor lite har stemt for Team Tiger og med rekordstor deltakelse i klassen Pro Street, hadde vi ingen forhåpninger om hverken mye kjøring eller gode resultater denne helgen. Men så feil kan man ta. Da Fredrik slo til med 7,601 i andre kvalifiseringsrunde var vi sikret en plass i elimineringen som skulle starte på lørdag. Og når han fulgte opp med flere gode kvalifiseringsrunder begynte vi å få troen på at noe var på gang. Da får det ikke hjelpe at det regnet litt og bare ble en runde på fredag. Vi var videre som kval-toer til elimineringen. Bare det var en liten seier for Team Tiger. At vi da tok oss videre helt til semi-finalen, ble bare en bonus. Og når Peter Trång kjører 7,606 i semi-finalen, har han fortjent å gå videre. Det kjøres mot en indeks på 7,60. At Fredrik breaker ut og kommer i mål 0,02 sekunder for tidlig (slutt-tiden var 7,58 sek), får så være. Vi er veldig godt fornøyde med helgens prestasjon og hadde en lang veg hjem, så da var det bare å få pakket og reist. Bilder fra helgen er nå lagt ut under Sesongen 2019.

Det var mange nordmenn som gjorde det bra på Tierp denne helgen. Best av alle gjorde Maja Udtian det i Top Fuel Dragster. Ikke bare vant hun klassen denne helgen, hun satt også ny europarekord med tiden 3,8162. Det er bare å gratulere !!


Det nærmer seg årets siste løp som blir på Gardermoen 13-15 september og Team Tiger er påmeldt. Ta turen dit og kom gjerne å besøk oss i depotet. Håper vi ses !

24 August 2019, 19:41 | Kommenter »
Det var vel med litt blandede følelser og tanker team-tiger satte nesa mot Sverige onsdag morgen.
Bilen har jo absolutt ikke oppført seg som den gjorde før vi parkerte den i fjor høst. Så blir det å justere litt her og justere litt der og egentlig famle litt i blinde, for i utgangspunktet skulle det ikke være noe galt med bilen.
Men på Gardermoen for 2 uker siden fikk de feelingen på at det begynte å virke som det skulle, sjøl om tidene var på over 8 sek til å begynne med. Men så begynte ting å stemme og bestetid den helgen ble 7.68.
Da øynet de et håp, men vi røyk ut i eleminering så noe mere fikk vi ikke til da.

Så kom denne torsdagen og de skulle kjøre sitt første drag på Tierp. Desverre var det dårlig feste så slutt tiden blei hele 8.3 sek, men farten den var overraskende 295 kmt over mål, så farten kom som ei kule på slutten av banen. Dette kunne love godt. 

2. runde ble gjennomført langt ut på dagen, men det blei utrolig flott resultat alikevel. Endelig var vi der vi skulle være og vi hadde endelig gjennomført et drag på 7,601 og hastigheten over mål var 284 kmt. Jubelen stod i taket hos teamet og ikke minst hos de som satt hjemme og fikk resultatene. Dermed var plutselig Fredrik og team-tiger kval 1 og bare for å nevne det så er det 32 pro street kjørere påmeldt i denne klassen så det er ikke noe lett match detta.

Klokka var rundt 16 da 3. og siste drag skulle gjennomføres denne torsdagen og da endte vi på 7,70 i slutt tid men nok engang var hastigheten utrolig bra over målstreken med 296,38 kmt.
Etter endt dag var vi fortsatt kval 2 og det føltes veldig godt. Endelig.
Vi var endelig tilbake der vi skulle være og det var vel et meget fornøyd team som la seg med et smil om munnen den kvelden.

Fredagen kom og været var bra fra morningen av. Fredrik dro over banen på 7.61 sek og hastigheten hadde øket til hele 297 kmt.
En fantastisk flott start på en fredag og endelig sitter ting som de skal virker det som for oss hjemmesittere.
Desverre kom det regnvær og det stoppet løpene i rundt to og en halv time. Da blei det ikke mere kjøring for team tiger den dagen, men vi lå om ikke annet fortsatt som kval toer denne dagen også, så teamet må være fornøyd med.

Lørdag skulle de ut langt ut på dagen, men når klokken var rundt 15.30 kom det kontrabeskjed om at de ikke kom ut på banen før ved 20 tiden på kvelden. Denne dagen har nok vært forferdelig lang, samtidig som at de nok har fått med seg masse bra kjøring på banen mens de har ventet.
Nå nærmer klokken seg 20 og akkurat nå er det motorsykler som er på banen, så det er fare for at klokken blir langt mer før de kommer utpå med sitt1.  drag i elemineringen.
Vi får bare krysse fingrene og håpe baneforholdene holder utover kvelden.

Å spenningen var stor når bilene begynte å komme ut på banen, nesten en time senere enn annonsert.
Den ene bilen etter den andre breaket ut så det holdt, så det var tydelig at forholdene var helt perfekte både i høyde og temp.
Så kom Fredrik og han skulle kjøre mot Angelica Larsson. Tror hele teamet holdt pusten i det bilene dro over banen. Ingen rødlykt på noen av dem og starten så veldig bra ut. Først over målstreken var FREDRIK på tiden 7.60,2 og hastigheten var 281,10 så reaksjonen MÅ ha vært helt knall. Angelica gikk over målstreken på tiden 7.64,9 og 276 kmt. Må innrømme at pelsen reiste seg på armene når de gikk over målstreken og ser at ingen har breaket ut og at Fredrik er videre til neste eleminineringsrunde.
Nå blir det ikke mere kjøring i dag og teamet kan senke skuldrene og lade opp til videre elemineringsrunder i morgen litt ut på formiddagen vil jeg tro. 
For en dag....sååååå mye venting.....og rett i eleminering når de først fikk kjørt.....phuh.....nå blir det ikke mindre spennende i morgen, så det er bare å henge med :)

Crewchiefen sendte akkurat melding og den var kort og grei, med et "lite snev av stolthet" mellom linjene :

Gutten er gal. Vanvittig reaksjon og nye rekorder på 60 fot og 200 meter . Mer stod det ikke i den meldinga, så jeg får ta en telefon om litt tror jeg :)
Hehe.....Endelig kan vi erklære bilen for friskemeldt, på årets nest siste stevne :)

Veit ikke helt om denne natta kan kalles god, for det blir lite søvn på tigermamma når teamet er avgårde, men når jeg først sovnet på morrakvisten så drømte jeg en veldig god drøm ;) Der stod nemlig Fredrik på pallen på Tierp og hadde vunnet hele skiten. Å jeg, jo jeg blei sponsa med helokoptertur og blei kjørt til Tierp for å overvære seremonien. Jeg våkna av at jeg ropte Yiiiiiiihaaaaa da klokka ringte kl 6 og var helt i fyr og flamme . Hehe.....Vi får se da vettu......Kjøringen begynner nå kl 9 og vi skal ut langt på dag vil jeg tro. Har ikke oversikt i skrivende stund, men jeg ønsker Fredrik, crewchiefen og resten av teamet masse lykke til i dag. Må du nå langt i dag Fredrik.....det er så vel fortjent etter en ellers så laber sessong. Tvi tvi :)
Fy flate for en spennende dag. Fredrik skulle møte Pelle Arvidsson i elemineringsrunde 2 i dag. Han er ganske varm på grøten den  karen der også og nervene til hele teamet tror jeg må ha vært i høyspenn.
Vi som ser live på skjermen får med oss at Pelle rødlykter og heldigvis for det for fredrik breaker ut med tida 7.58 og er merkelig nok videre nok en gang :) Det tok litt tid før crewchiefen oppdaget dette. Marita som stod å filmet fra plata syns hu så rødlykten og måtte kikke litt nærmere etter. Å det var først når hu sa fra til Crewchiefen om det at hendene hans kom opp i lufta før de så resultatet på skjermen. hehe....men fantastisk god følelse å gå videre.
Da skulle altså Fredrik møte Peter Trång i semifinalen og den karen er en hard nøtt å knekke.
Å som vi nesten visste på forhånd( men håpet ikke ville skje) så gikk Peter over målstreken på tida 7.60 og Fredrik breaka ut med nok en 7.58 tid. Men hva gjør vel det.....Crewchiefen med Fredrik bak rattet har vist både førere i klassen, publikum på banen, seere på livesending og teamet at denne bilen og denne føreren er tilbake og de er harde å slå ut :)
Det har vært fantastisk vær, bortsett fra en regnbyge som stoppet løpet i drøye 2,5 timer. Tidene har stemt, farta har vært flott og Fredrik har satt ny pers.rekord  på 60 fot og 200 meter. En reaksjonstid når det virkelig gjaldt på 0.008 sek er heller ikke å forakte.
Takk for helga, takk for følget. Nå er teamet på vei hjem og de har 12 timers kjøring foran seg før de er hjemme i natt. Så ses vi vel på Gardermoen 13.-15. september hvor vi håper å fortsette å sette di gode tidene som vi har hatt denne helga  :)

6 August 2019, 13:14 | Kommenter »
Hvilken helg det ble på Gardermoen..! Se bilder med kommentarer under Sesongen 2019.

Stor takk til Kjell Marum som var med oss som medhjelper denne helgen. Vi er avhengig av litt ekstra hjelp og da er det godt å ha med seg noen som vet litt om hva vi driver med. Det er dårlig betalt å være med oss, men vi kan by på masse spenning og litt mat på bordet. 

Takk også til Arild Olsen som kom med et bra bidrag til en slunken race-kasse som ikke ble mindre slunken etter helgens løp. Det kommer godt med når vi ikke bare må ha en ny kompressor-reim, men også et sett til med dekker som vi ikke hadde gjort regning med i år. Det koster å underholde publikum med lange burnout'er.

Til slutt må vi også få takke Akama T.Shirt og Anders Widèn som er vår hovedsponsor og har vært det nå i flere år. Takk for at du stiller opp år etter år og at du fortsatt vil være med oss videre til tross av en litt dårlig sesong i år. 

Neste løp for Team Tiger blir EM-runden på Tierp 22-25 august. 

1 August 2019, 13:40 | Kommenter »

22 Juli 2019, 21:13 | Kommenter »
Det ble en veldig fin og vellykket helg i Fyresdal. Vi kom opp fredag ettermiddag og ble tildelt en helt super depot-plass. Det er få steder vi får så god plass som vi fikk her i Fyresdal. Lørdag startet kjøringen som annonsert kl 1000 og det gikk i ett hele dagen. Hele 5 kvalifisringsrunder klarte vi å få til, og det er unormalt til oss å være. Vi må som regel stå over noen runder for å få kjølt ned gearkassa, men nå kan det virke som vi har funnet en løsning på det også. En vanlig vifte gjorde i hvert fall susen i Fyresdal. Og når arrangøren er så heldig at dagen lengste ( og vel nesten eneste) sanering kom samtidig som regnskuren, da blir det mye kjøring. Som eneste i klassen var vi i Fyresdal mest for å teste og å kose oss. Gledelig var det derfor at problemet vi har slitt med til nå i år ser ut til å være løst. Så selv om tidene kanskje ikke ble de beste, så fikk vi en skikkelig gjennomkjøring før vi skal til Gardermoen. Søndag var det først to kval-runder før det ble 3 elimineringsrunder, så denne dagen ble det også 5 runder på oss. Publikum og vi koste oss i sola og kunne bare nyte all kjøringen. Se bilder under Sesongen 2019

Stor takk til arrangøren for en helt super helg. De er en flott gjeng som har lagt ned mye jobb både før, under og etter denne helgen. Takk skal dere ha. Det er nok ikke siste gangen Team Tiger tar turen til Fyresdal. 

Neste løp for vår del nå blir Dragchallenge på Gardermoen som starter torsdag 1 august. Følg med oss da og ta gjerne turen til Gardermoen Dragway. Vi håper på en helg med mye fart og moro.


11 Juli 2019, 19:07 | Kommenter »
Denne helgen er det i Fyresdal det skjer og dit har også Team Tiger tenkt seg. Vi er eneste påmeldte i Pro Street så noen konkurranse blir det ikke, men det er greit å få testet bilen litt etter problemene vi hadde i Sverige sist. Så det blir nok en litt spent gjeng som setter kursen mot de dype skoger i Telemark i morgen ettermiddag. Har vi funnet ut av problemet vi har hatt til nå denne sesongen ?? Som en liten oppvarming til helgen har vi noen bilder fra tidligere år. Så kan vi mimre litt før det igjen blir alvor.2011 var første året vi var med pick-up'en i Fyresdal. I 2012 var vi igje tilbake på flystripa i Fyresdal.Det var sesongen hvor crew-chiefen vår hoppet rundt på krykker. Beinbrudd til tross, med litt 
hjelp fra gode race-venner klarte vi å gjennomføre hele sesongen som planlagt. 2014 var året vi fikk med oss Akama T-shirt som sponsor, noe vi er veldig takknemlige for.Det har blitt 2014 og nå sitter i hvert fall burn-out'ene som de skal. Ikke lett å få øye på den 
flotte pick-up'en vår i denne tåkeheimen.Crew-chiefen vinker frem til start.

23 Juni 2019, 09:21 | Kommenter »
Litt ut på dagen på torsdag dro team-tiger mot Sverige. Det var ny helg med kjøring i vente og Crewchiefen hadde hatt det travelt de siste 2 ukene med skruing. Bilen har jo ikke oppført seg som den skal på de to foregående stevnene. Hverken tider eller hastighet har stemt. 

Men kanskje hadde crewchiefen greid å justere og fikse litt nå og håpet var iallefall der, når de reiste på torsdag. 
Men det kom nedslående tilbakemeldinger fra depotet til team-tiger. Fredag hadde de kjørt 2 drag. Ingen av dragene hadde gitt noen gode tider og crewchiefen var usikker på årsaken. Det de var helt sikre på var at de ikke fikk opp turtallet og da sier det seg sjøl at ikke alt er som det skal være.
Å fredagskvelden gikk det med mange timer til tenking og skruing, og under varmkjøringen lørdag morgen oppdaget de olje i eksosen på sylinder 1. Da kunne di gitt opp, pakka sammen og reist hjem, men team-tiger er liksom ikke der, så de valgte å bli for å forsøke finne årsaken. 
Da blei det ingen kjøring på lørdag. Dagen blei flittig brukt til søking, skruing og ikke minst masse tenking. 
De fant også ut at den ikke tenner på sylinder 2, et problem vi har hatt tidligere i år også og Crewchiefen mistenker kammen. Å når han mistenker, ja da er det det. Det vil si at vi har en fantastisk stor utgift foran oss, hvis vi skal få til noe videre kjøring i år. 
Av 18 påmeldte så er det 14 som kjører. HVOR på stigen han ligger veit jeg ikke nå etter lørdagens kjøring på de andre, men fredag kveld lå han på en 10.plass mener jeg å huske. Det er 16 stige så det betyr at hvis bilen går i dag så er han uansett med i elemineringen.
Klokken nærmer seg 10 på søndag morgen og enn så lenge så har ikke tigermamma hørt noe. Det er bare å krysse fingrene og håpe på det beste for dagen :)
Foreløpig er det bare noen bilder fra screenshot som jeg har karret til meg, men det kommer vel noen flere etterhvert her.
I dag søndag er det 15 førere på lista og etter tidene for de to daga til Fredrik på fredag så ligger han på 12.plass før eleminering. 


Crewchiefen er i full gang med undersøkelser


Fredrik holder orden på instrumentene inni bilen både under kjøring og under oppvarming.


Å det er mange instrumenter å holde orden på 

Crewchifen har sine faste rutiner og går systematisk til verks både under varmstarting og når han feilsøker etter problemer

12 Juni 2019, 20:20 | Kommenter »
Da var årets første EM-runde på Tierp historie. Og hvilken helg det ble. Været viste seg fra sin beste side og med ca 30 grader og ørlite vind var det helt supre dragracing-forhold. I Pro Street ble det kjørt 6 kval-runder på torsdag og 4 på fredag.Det er mange runder og alt for mange til at vi kan være med på alle. Motoren må kjøles ned litt innimellom også. Plasseringsmessig lå vi midt på tabellen hele helgen. Det ble kjørt 16-stige, og den ene runden var vi inne i stegen mens vi i neste runde lå utenfor. Så det var uhyre spennende både for de som var på Tierp og for de som måtte følge med hjemmefra. Den beste runden vår var i den siste runden på torsdag hvor vi kom i må på 7,6815, noe som holdt til en foreløpig 14 plass. Da kunne vi puste litt lettet ut for da var det ikke bare en som skulle til før vi var ute av stigen igjen. I løpet av fredagen ble vi dyttet en plass ned og med det var tidenes tøffeste kvalifisering på Tierp et faktum. Alle 16 som var inne i stigen da var på 7,6-tallet og det hadde aldri skjedd tidligere. Målet til Team Tiger denne helgen var å komme med i elimineringen, og det målet var nå nådd. Når vi da møtte finske Ossi Oikarinen i første elimineringsrunde, var det ikke annet å forvente enn at det var slutt for vår del. Alle hans tider var bedre enn vår bestetid, så for at vi skulle ha klart å komme oss videre måtte han eventuelt ha breaket ut eller gjort en annen feil. Men det gjorde han ikke og han tok seg siden videre helt til finalen hvor han måtte se seg slått av Peter Trång. Vi gratulerer begge to. 

Det var et litt redusert team som dro til Sverige denne helgen. Heldigvis fikk vi god hjelp av Anders Back på start-platen slik at vi kom oss igjennom denne helgen også. Stor takk til Anders for at han orket å stille opp for oss i varmen. 

Neste løp blir også i Sverige.Midsummer Festival i Tallhed ST.Hans-helgen blir det neste løpet for vår del.Her har Fredrik sendt Anders ut på en liten løpetur og blir loset trygt tilbake til korrekt start-posisjon.

7 Juni 2019, 10:12 | Kommenter »
Det tikker inn noen snapper fra gode racevenner fra Tierp dann og vann og det er veldig koselig.
Da blir det litt insideinfo fra depotet. Ganske rød i øynene sitter Fredrik i bilen da Hilde kommer med kamera og tar et lite intervju av vår håpefulle og drevne fører. Han får jo like mye røyk inn i bilen når han varmer opp og det kjenner han godt. Etter dette draget på morningen kom Fredrik fortsatt ikke inn i stigen. Slutt tiden blei bare 7.85 og det er ikke godt nok. Men etter utsagn fra crewchiefen så SKALLL han inn på stigen nå, så vi krysser fingrene her hjemme. Men om tidene er "så dær" så er fortsatt Fredrik "Kongen av burnout's", for noen må jo ta det showet i Fast Freddy sitt fravær på banen. Å det Fredrik syns var ekstra kult og sikkert også litt sprøtt, var at han så seg sjøl på storskjerm når han dro røyken utover banen. Nå venter de, og vi her hjemme, på kvalifiseringsdrag
nr 8.Så får vi krysse alt vi har for en perfekt tid.

Å det går troll i ord når crewchiefen har talt. 
Fredrik drar over banen med tiden 7.68 og er plutselig inne på lista som kval 14. 
Sannelig ikke dårlig når han lå i bunnen på 20.plass etter forrige runde. 
I følge "Pippi" i speakerbua, så har han veddet om at Fredrik kommer inn i stigen og vi sier bsre:
We are Back!!!! 

6 Juni 2019, 20:55 | Kommenter »
Da er første dagen over på Tierp over. Og hvilken dag det har vært. Sol og varmt og masse kjøring. Det var i utangspunktet satt opp til 4 kvalifiseringsrunder i dag, men da dagen var over var det blitt kjørt hele 6 runder. Det er unormalt mye til Tierp å være, men så har det da heller ikke vært noen problemer å snakke om i løpet av dagen. For Team Tiger har det gått litt opp og ned. Det begynte ganske bra med en 300 m lang burn-out. Første målpassering var på 7,898 og det var i og for seg greit. Men det er noe som ikke stemmer så et par av rundene valgte vi å stå over for å se om vi kunne finne ut hva som er galt. Kanskje det hjalp for dagens siste runde ble også vår beste. Ca 292 km/t og 7,786 i mål holder til en foreløpig 17 plass. Et lite øyeblikk var vi inne i stigen på 16 plass, men i paret etter oss kom det en og snek seg foran. Så vi går satse på at værgudene lar det bli kjøring i morgen også. Det er da satt opp 3 runder i Pro Street. For å komme seg videre må man nok litt ned på 7,60 tallet. De 14 beste ligger på dette nå så det er et tøft felt. Pelle Arvidsson leder med 7,6001 med Ossi Oikarinen på den neste plassen med 7,6004. Disse blir det nok ikke lett å slå i kvalifiseringen. 

I dag er det 6 juni og Svenska Flaggans Dag. Grattis til alle svensker. Men også Team Tiger har grunn til å heise flagget i dag. Farfar Odd har bursdag og fyller 74 år. Hele teamet, både de hjemme og de på Tierp gratulerer så mye med dagen. Ikke alle forunt å få feire på dragracing !!

Følg med i morgen for flere oppdateringer.Dagens bursdagsbarn.