12 Juni 2019, 20:20 | Kommenter »
Da var årets første EM-runde på Tierp historie. Og hvilken helg det ble. Været viste seg fra sin beste side og med ca 30 grader og ørlite vind var det helt supre dragracing-forhold. I Pro Street ble det kjørt 6 kval-runder på torsdag og 4 på fredag.Det er mange runder og alt for mange til at vi kan være med på alle. Motoren må kjøles ned litt innimellom også. Plasseringsmessig lå vi midt på tabellen hele helgen. Det ble kjørt 16-stige, og den ene runden var vi inne i stegen mens vi i neste runde lå utenfor. Så det var uhyre spennende både for de som var på Tierp og for de som måtte følge med hjemmefra. Den beste runden vår var i den siste runden på torsdag hvor vi kom i må på 7,6815, noe som holdt til en foreløpig 14 plass. Da kunne vi puste litt lettet ut for da var det ikke bare en som skulle til før vi var ute av stigen igjen. I løpet av fredagen ble vi dyttet en plass ned og med det var tidenes tøffeste kvalifisering på Tierp et faktum. Alle 16 som var inne i stigen da var på 7,6-tallet og det hadde aldri skjedd tidligere. Målet til Team Tiger denne helgen var å komme med i elimineringen, og det målet var nå nådd. Når vi da møtte finske Ossi Oikarinen i første elimineringsrunde, var det ikke annet å forvente enn at det var slutt for vår del. Alle hans tider var bedre enn vår bestetid, så for at vi skulle ha klart å komme oss videre måtte han eventuelt ha breaket ut eller gjort en annen feil. Men det gjorde han ikke og han tok seg siden videre helt til finalen hvor han måtte se seg slått av Peter Trång. Vi gratulerer begge to. 

Det var et litt redusert team som dro til Sverige denne helgen. Heldigvis fikk vi god hjelp av Anders Back på start-platen slik at vi kom oss igjennom denne helgen også. Stor takk til Anders for at han orket å stille opp for oss i varmen. 

Neste løp blir også i Sverige.Midsummer Festival i Tallhed ST.Hans-helgen blir det neste løpet for vår del.



Her har Fredrik sendt Anders ut på en liten løpetur og blir loset trygt tilbake til korrekt start-posisjon.

7 Juni 2019, 10:12 | Kommenter »
Det tikker inn noen snapper fra gode racevenner fra Tierp dann og vann og det er veldig koselig.
Da blir det litt insideinfo fra depotet. Ganske rød i øynene sitter Fredrik i bilen da Hilde kommer med kamera og tar et lite intervju av vår håpefulle og drevne fører. Han får jo like mye røyk inn i bilen når han varmer opp og det kjenner han godt. Etter dette draget på morningen kom Fredrik fortsatt ikke inn i stigen. Slutt tiden blei bare 7.85 og det er ikke godt nok. Men etter utsagn fra crewchiefen så SKALLL han inn på stigen nå, så vi krysser fingrene her hjemme. Men om tidene er "så dær" så er fortsatt Fredrik "Kongen av burnout's", for noen må jo ta det showet i Fast Freddy sitt fravær på banen. Å det Fredrik syns var ekstra kult og sikkert også litt sprøtt, var at han så seg sjøl på storskjerm når han dro røyken utover banen. Nå venter de, og vi her hjemme, på kvalifiseringsdrag
nr 8.Så får vi krysse alt vi har for en perfekt tid.

Å det går troll i ord når crewchiefen har talt. 
Fredrik drar over banen med tiden 7.68 og er plutselig inne på lista som kval 14. 
Sannelig ikke dårlig når han lå i bunnen på 20.plass etter forrige runde. 
I følge "Pippi" i speakerbua, så har han veddet om at Fredrik kommer inn i stigen og vi sier bsre:
We are Back!!!! 

6 Juni 2019, 20:55 | Kommenter »
Da er første dagen over på Tierp over. Og hvilken dag det har vært. Sol og varmt og masse kjøring. Det var i utangspunktet satt opp til 4 kvalifiseringsrunder i dag, men da dagen var over var det blitt kjørt hele 6 runder. Det er unormalt mye til Tierp å være, men så har det da heller ikke vært noen problemer å snakke om i løpet av dagen. For Team Tiger har det gått litt opp og ned. Det begynte ganske bra med en 300 m lang burn-out. Første målpassering var på 7,898 og det var i og for seg greit. Men det er noe som ikke stemmer så et par av rundene valgte vi å stå over for å se om vi kunne finne ut hva som er galt. Kanskje det hjalp for dagens siste runde ble også vår beste. Ca 292 km/t og 7,786 i mål holder til en foreløpig 17 plass. Et lite øyeblikk var vi inne i stigen på 16 plass, men i paret etter oss kom det en og snek seg foran. Så vi går satse på at værgudene lar det bli kjøring i morgen også. Det er da satt opp 3 runder i Pro Street. For å komme seg videre må man nok litt ned på 7,60 tallet. De 14 beste ligger på dette nå så det er et tøft felt. Pelle Arvidsson leder med 7,6001 med Ossi Oikarinen på den neste plassen med 7,6004. Disse blir det nok ikke lett å slå i kvalifiseringen. 

I dag er det 6 juni og Svenska Flaggans Dag. Grattis til alle svensker. Men også Team Tiger har grunn til å heise flagget i dag. Farfar Odd har bursdag og fyller 74 år. Hele teamet, både de hjemme og de på Tierp gratulerer så mye med dagen. Ikke alle forunt å få feire på dragracing !!

Følg med i morgen for flere oppdateringer.



Dagens bursdagsbarn. 

5 Juni 2019, 10:58 | Kommenter »
Et meget amputert team har i dag satt nesa mot Tierp Arena for kjøring torsdag til søndag. Bare Roy, Fredrik, farmor og farfar danner temaet på dette stevnet, men med bein i nesa og ekstra pågangsmot så får nok crewchiefen og teamet dette til denne helgen også. Vi får håpe været holder og at det blir masse bra tider og mye moro på banen både for fører, team og tilskuere denne langweekenden. 
Lykke til ønsker vi hjemmesittere. Håper vi får noen tilbakemeldinger underveis.

31 Mai 2019, 18:21 | Kommenter »
To nye drag er unnagjort. Singelløp selvfølgelig og det gir som regel ingen effekt på kjøringen, men han kom over målstreken på 5.039 og 5.050 med dialin på 4.80
Hvordan dekk og bane var nå vites ikke men slutt tiden blei på henholdsvis 227,21 og 225,36 og så langt har Fredrik de beste tidene både i slutt tid og hastighet. Men det er langt igjen til 4,80.
Regner nesten med at det var de siste draga i dag, så da er det vel bare å vente på nye resultater i morgen da.
Så tikket det innom melding fra Thomas og han hadde en artig historie å komme med.
Han prøver nemlig som tidligere nevnt å ta bilder samtidig som han skal løpe på banen. På et av de siste draga mista han mobilen ut av lomma og den blei liggende igjen på banen. Han merka det ikke sjøl, men Fredrik som rygga hadde sett det framfor seg og hadde peka noe vanvittig for at Thomas skulle forstå hva som var skjedd. Blei en ekstra løpetur på Thomas da, så han fikk henta mobilen sin. Den hverken satt fast i trackbite'n eller var ødelagt. Klok av skade etter hendelsen så hadde Thomas bytta fra joggebukse til olabukse, så kanskje mobilen blir i lomma når han er på løpetur på banen. hahahaha....ler godt her. Vi ønsker uansett team-tiger fortsatt lykke til i helga .

31 Mai 2019, 16:52 | Kommenter »
I dag har det tikket inn bilder fra Thomas som både han og Linni har tatt. Utrolig bra, så fikk vi noen bilder på siden her alikevel denne helga .
Første draget som var ganske langt ut på dagen og utslitte dekk gjorde at det blei null feste på banen. Så da var det bare å hive seg over den jobben og få satt på nye.
2. runde var det nye slicks på og feste var helt topp, men Fredrik fikk tireshake så han måtte gå av pedalen.
Vi får håpe tidene blir bedre etterhvert.Varmen setter seg i banen og lufta og det pleier å hjelpe .
De kjører bare 201 meters bane i Vårgårda, så tidene blir litt anderledes enn de gjør på en 402 meters bane.
Dialin er 4.80 på 201 meters bane. I første heat hadde Fredrik en forholdsvis god reaksjonstid på 0,0074, men med slitte dekk så holdt det ikke pga feste det gir.Havnet på tiden 5.102 som er beste tid for han etter 2 drag.
Men vi venter fortsatt i spenning, for ting skjer fort i denne sporten.
Bildene ligger under sesongen 2019. Ta en titt da vel.

30 Mai 2019, 09:37 | Kommenter »

21 Mai 2019, 22:39 | Kommenter »

 

Helgen på Tallhed Raceway er over og med det er sesongen i gang for fullt. Det ble kanskje ikke den helgen man drømmer om, men en grei gjennomkjøring.Ingen store problemer, men også en følelse av at det er noe som ikke er helt som det skal. Det blir nok litt tenking og litt skruing før neste løp også. Det positive er at Fredrik hadde bra reaksjonstider og at det tross alt gikk veldig jevnt. Samtlige runder endte rundt 7,90, noe som ikke er bra nok mot 7,60-indekset i Pro Street.Men det er bare første løpet i år og det kommer snart nye muligheter. Litt bilder fra helgens runde ligger nå ute under Sesongen 2019.


18 Mai 2019, 21:09 | Kommenter »
Så tikket det inn en liten oppdatering fra Crewchiefen i kveld.
Det regnet på morningen i dag, så det ble vel litt ut på dagen før løpet var i gang.
Crewchiefen kan i kveld fortelle at bilen går jevnt seint. Tidene ligger på rundt 7.90 og vi skal kjøre på 7.60.
Temperaturen i bane og luft er nok ikke optimale for vår bil, men Fredrik må også i år som tidligere år, bli "kjent" med bilen igjen. Litt slitte dekk kan også være en årsak. Men burnout'n vinner han iallefall. hehe....
Bilen har dratt veldig til venstre og crewchiefen har prøvd å kompansere litt på det i bakstillingen uten helt å lykkes desverre.
De satser på en tur til i morgen før eleminering, da Reodor felgen ( Crewchiefen) har prøvd å justere på et annet stag i håp om at den skal slutte å dra til siden.
Da er det atter en gang bare å krysse fingrene for litt kjøring i morgen.
Sessongen har akkurat startet for vår del, så det skal nok gå seg til etterhvert og gode tider vil vi antageligvis få se i løpet av sommeren.

17 Mai 2019, 08:40 | Kommenter »