Fyresdal Dragweekend
11-12 juli
En varm dag i juli satte vi kursen mot Telemarks skoger og flyplassen i Fyresdal. Det var klart for en ny runde på den historiske banen, men for Team Tiger var det også denne helgen bare snakk om test-kjøring. Det har blitt skrudd en del siden vi var i Valle og konklusjonen ble til slutt at motoren ikke fikk nok metanol. Dette håper vi nå skal være rettet på. Første runde og vi kom oss over banen for første gang i år. Var vi virkelig i mål? Andre runde gikk enda litt bedre og vi begynte å få troen på at ve hadde fått tatt knekken på feilen som hadde fulgt oss hele sesongen. Men så kom vi til lørdagens siste runde. Det så bra ut, men da Fredrik kom tilbake i depotet hadde han grønne pakningsbiter inne i bilen. Da var det bare å skru alt fra hverandre igjen. Da fant Roy også en spekk i en plate mellom motor og topp. Helgens kjøring var med andre ord over. På søndag ble Fredrik og Jeanine sendt litt tidligere hjemover enn resten slik at Fredrik kunne få begynt å lage den nye platen. Han skulle nemlig reise på ferie mandag morgen, så vi hadde ikke allverden av tid til å få fikset det. Spørsmålet var om vi klarte å bli klare til Drag Challenge på Gardermoen siste helgen i juli??


Det blir mange tøffe tak for den lille, hvite Iveco'en. Her på veg til Fyresdal.
Team Tiger er klare til første runde og Roy gir motoren en liten start-dram.
Den starter og går, men det har den gjort hele tiden. Det er nok ikke bare teamet som følger spent med nå.
  Først må det burnes litt. Og Fredrik er glad i å burne !!
Det burnes langt og lenge, noe både publikum og speaker liker. Og farfar må legge ut på sprang.
Så dirigeres Fredrik tilbake i rett start-spor.
Så ligger stripa klar for det første draget i Fyresdal denne helgen.
Tilbake etter første runde og det er en ganske glad gjeng. Det var første gangen bilen gikk helt til mål. Litt trangt er det når de kommer tilbake og skal inn i depotet igjen, men vi lirker oss på plass.
Det var ganske folksomt rundt Team Tiger når de skulle ut på runde 2. Dt er ikke bare teamet som er spente på hvordan det nå fungerer.
  Inne i denne røyken befinner det seg ikke uventet en lilla pick-up.
Her er Fredrik godt på veg nedover banen. Det kjøres 200 m i Fyedal, så llitt bremsestrekke og så er det rett i skogen.
Det virker i hvert fall som om farmor og farfar er fornøyde når de kommer tilbake etter denne runden.
Litt ettertenksom crew-chief. For selv om det har gått bra et par runder, er det noe som ikke er helt som deg skal.
Fredrik gjør seg klar til en ny runde.
Også denne helgen var Jeanine med. Her er vi på veg til en ny start.
Nye bekymringer... Nå er det ikke bare pakningen som har gått. Det viser seg at også blokka mellom motor og topp har sprekt.
Oj Den sprukne delen ble plukket ut og Fredrik sendt tidlig hjemover for å skjære til en ny. Han skulle på ferie mandag morgen, så her var det bare tid og veg.


Til tross for alle problemer ser den unge, men ganske erfarne sjåføren vår ut til å ta det hele med stor ro.