9 Mars 2024, 17:34

Som dere veit så er crewchifen i gang med montering av motoren etter vinterens reparasjoner . Å forrige helg fikk også tigermamma lov til å være med på litt montering på stemplene. Å DET var en prøvelse.....det er noen spirallignende låseringer, eller hva det nå heter som skulle på plass. Null stress, tenkte jeg, detta kan ikke være så vanskelig. Men tro meg.....det ER vanskelig og kronglete. Bruksanvisning blei studert, men den ga jeg opp. Å når du endelig trodde at du hadde greid å entre inn ene enden på spiralringen og tenkte at nå var det bare å dytte den på plass....da kom den som et ukontrolert prosjektil ut igjen. Vel vel.....den var sta, men jeg er staere.....sjøl om det kom noen ukontrollerte fremmedord fra min munn. Å jadda, når jeg endelig fant en god teknikk på det 4.stempelet, da var vi kommet i mål og jeg fikk ikke trena noe mer. En ting er i allefall sikkert.....jeg har allerede glemt hvordan jeg fikk de inn.

Nok om det. Denne uka skulle sjefen fortsette den gode jobben, men oppdager at 4 stempler er montert feil vei og han kunne ikke sette skylda på andre enn seg sjøl. I kampens hete har hjernen kobla ut et lite øyeblikk og i glemmeboka blei det notert at på en bigblock står ALLE stemplene samme vei. Jaja, da starta fredagen med å demontere 4 stykker og montere de sammen igjen den veien de skulle stå. Kjip jobb, men det må gjøres.

I går var han i gang med å frese plass til ventilene i stemplene igjen . Å ting tar tid og det må være nøye.

I dag kom veiva på plass, men det var en god del pussing av lager for å få den endeklaringen som han ønsket.Men når det var i orden så var han i gang med sliping og tilpasning av stempeltinger. So far so good tenkte både han og jeg.

Nå tror jeg han snart tar kvelden for i dag.....det går ikke så knirkefritt som vi håpa det skulle gjøre. For mens han holder på nå i kveld så oppdager han at et av rådelagrene  også er feil. 

Masse deler som er bestilt gjennom vinteren og desverre endel deler som ikke er det han har bestilt når han mottar dem. HÅPLØST.....vi har lissom ikke noen delebutikk rett rundt hjørne når det koker som værst.

Så da er det vel straks en ny bestiling inne og nok engang venting på at delene skal komme. Å nå går det grusomt fort til første stevne smeller i gang i mai. Men kjenner jeg min bedre halvdel rett, så kommer han i mål i år også ;)

Demontering og montering på nytt. Kjedelig jobb, men må gjøres.

Da var de på plass og det er fresing for plass til ventilene på gang

Veiva er på plass ett en god del pussing av lager for å få den endeklaringen som er ønskelig

sliping og tilpassing av stempelringer står for tur


Vær den første til å skrive en kommentar!
(*) Må fylles ut